(COB2017) In juli 2017 publiceerde Qudata een consumentenonderzoek naar de markt van badkamers en badkamerproducten. Ruim 1.000 respondenten vulden de uitgebreide vragenlijst in en gaven daarmee een gedetailleerde inkijk in deze markt.

Respondenten zijn onder andere gevraagd naar de reden voor de aankoop van een bepaald merk en de retailer waar men het product heeft gekocht. Ook de rol van internet komt uitvoerig aan de orde: in de oriëntatiefase, de informatiefase en de uiteindelijke aankoop. Dezelfde onderzoeken zijn gedaan in vorige jaren zodat trends duidelijk zichtbaar worden.

Het rapport is verkrijgbaar in verschillende vormen:

•Het eenvoudigste rapport (COB0717) geeft een gedetailleerd inzicht in de customer journey van de consument, de trends die hij ziet en de wensen bij de aanschaf van een badkamer of -producten. Tevens is gekeken naar de vervangingsvraag, hoe oud de badkamer of het badkamerproduct is en wat voor soort badkamer of -product men heeft gekocht;

•Twee deelrapporten zijn beschikbaar voor als u alleen in de cijfers (naamsbekendheid, waarvan kent men het merk, wat vindt men van het merk, marktaandeel, koopintentie, investeringsbedrag etc.) van de badkamermerken (COB0517) geïnteresseerd bent of alleen in de cijfers (naamsbekendheid, waarvan kent men de retailer, wat vindt men van de retailer, marktaandeel, koopintentie, investeringsbedrag etc.) van de retailformules (COB0317);

•Vanzelfsprekend is er het meest complete rapport, waarin zowel merken als retailers gedetailleerd onderzocht zijn (COB0117).

De rapporten kunnen zowel eenmalig als in abonnementsvorm worden afgenomen. Bij een abonnementsuitgave worden ook de gegevens van vorige onderzoeken vergeleken, zodat direct trends te zien zijn. Een abonnement duurt minimaal drie jaar. Abonnee’s op onze onderzoeken hebben ook recht op speciale analyses (kruistabellen) en toelichting op de resultaten ter plekke.

%d bloggers liken dit: