De fysieke winkel blijft voorlopig nog het belangrijkste afzetkanaal voor producten in de badkamersmarkt. Dat blijkt uit de meest recente versie van het Qudata onsumentenonderzoek naar deze markt. Het aandeel van de webwinkel van 7% naar 15%, maar dat is nog steeds slechts een kwart van wat de bricks voor zijn rekening namen. Hier daalde het marktaandeel van 80% naar 68%. Verkopen rechtstreeks van fabrikanten of leveranciers bleef met slechts 5% ongeveer gelijk.

Verreweg de belangrijkste verkoper van badkamers en -producten is Ikea. Al jaren ligt het marktaandeel in hoeveelheid op bijna 22%. Het bedrijf wordt op de voet gevolgd door de grote bouwmarkten in ons land. Ongeveer een derde van het assortiment wordt verkocht via de speciaalzaken.Het Qudata-onderzoek naar de badkamermarkt is gehouden in mei 2019 onder netto 3.400 waarvan ruim 1.000 de vragen beantwoordden. Het rapport brengt de complete customer journey in kaart. Bent u geïnteresseerd in dit rapport, vraag dan hier onze factsheet aan.

%d bloggers liken dit: